Saturday, April 24, 2010

lencsepástétom bazsalikommal

Hozzávalók
-20 dkg lencse -2 szál sárgarépa -2 zöldpaprika -2 közepes vöröshagyma -bazsalikom -pirospaprika -babérlevél -mustár -olaj-fokhagyma
Elkészítés módja
Áztassuk be a lencsét 1-2 órára hideg vízbe, majd öntsük le ezt a vizet. Főzzük puhára a lencsét annyi vízzel, amennyi ellepi plusz még 1-2 deci, 1 babérlevéllel, 1 csipet aprított csilivel, 1 nagy csipet bazsalikommal és két szál répával. (Ez már önmagában, pürésítés nélkül is egy nagyon finom étel.)
Közben kevés olajban dinszteljük meg a paprikát is. Vágjuk apróra a hagymát és 2 gerezd fokhagymát és az így előkészített hozzávalókat a mustárral, még egy kis bazsalikommal és kis olajjal együtt turmixoljuk össze. Ha sűrű a krémünk kis olajjal vagy vízzel higítsuk.
Eredeti recept itt.

No comments:

Post a Comment