Monday, April 20, 2009

Harcsapaprikás túrós tésztával

Hozzávalók:

70 dkg afrikai harcsafilé (bőre nélkül)

2 fej vöröshagyma

Pirospaprika

Paradicsom

tv paprika

halászlékocka

pörköltszaft kocka

30 dkg száraz tészta a túrós tésztához (ki milyet szeret)

25 dkg túró

2 dl tejföl

 

Elkészítés:

Jó sűrű, tartalmas pörkölt alapot készítünk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy kis vízzel és jól szétfőzzük. Megszórjuk pirospaprikával, dobunk bele paradicsomot, paprikát, én pörköltszaft kockát és halászlé kockát is teszek bele, sózzuk ha kell. Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát és készre főzzük. Ez egészen rövid idő. Megcsináljuk a túróstésztát. Kifőzzük a tésztát, leöblítjük. A túrót összekeverjük a tejföllel, sózzuk, és a tésztát beleforgatjuk. Isteni finom a kettő együtt. Aki szereti a túrós tésztát kevés friss kaporral is megszórhatja.

 

Elkészítési idő: 50 perc

No comments:

Post a Comment