Monday, April 20, 2009

Fokhagymakrémleves

 

Hozzávalók:

·  1 közepes vöröshagyma

·  2 evőkanál vaj (olívaolaj)

·  12 gerezd fokhagyma

·  2 evőkanál liszt

·  3/4 l húsleves

·  2,5 dl tejszín

·  só (ha kockából csinálom, nem kell!)

·  frissen őrölt bors

·  frissen reszelt szerecsendió

·  1 evőkanál citromlé

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre
sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

 

http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=7286

 

1 a recept kommentjei közül:

Isteni a leves, nagyon szeretjük. Nem liszttel sűrítettem be, hanem főztem bele krumplit apróra vágva, és kicsit több fokhagymát tettem bele. Egyik kedvenc levesem lett!

No comments:

Post a Comment