Hozzávalók:
· 1 közepes vöröshagyma
· 2 evőkanál vaj (olívaolaj)
· 12 gerezd fokhagyma
· 2 evőkanál liszt
· 3/4 l húsleves
· 2,5 dl tejszín
· só (ha kockából csinálom, nem kell!)
· frissen őrölt bors
· frissen reszelt szerecsendió
· 1 evőkanál citromlé
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=7286
1 a recept kommentjei közül:
Isteni a leves, nagyon szeretjük. Nem liszttel sűrítettem be, hanem főztem bele krumplit apróra vágva, és kicsit több fokhagymát tettem bele. Egyik kedvenc levesem lett!
No comments:
Post a Comment